Επηρεάζουν τους παράγοντες της διάβρωσης μετάλλων

Corrosion, συμπεριλαμβανομένων μεταλλικών και μη μεταλλικών, είναι μια διαδικασία της απώλειας και της καταστροφής υπό τη δράση του περιβάλλοντα μέσα (νερό, αέρας, οξύ, αλκαλίων, αλάτι, διαλύτη, κλπ). Μεταλλικά διάβρωση αναφέρεται στην καταστροφή των μετάλλων υπό την χημική ή ηλεκτροχημική δράση του περιβάλλοντα μέσα, και συχνά κάτω από την κοινή δράση του φυσικές, μηχανικές ή βιολογικούς παράγοντες. Οι παράγοντες που επηρεάζουν της μεταλλικής διάβρωσης έχουν ως εξής

1 .Environmental παράγοντες


A. Υγρασία
Η υγρασία που επηρεάζει διάβρωσης μετάλλου είναι στην πραγματικότητα σχετική υγρασία. Επειδή η σχετική υγρασία του αέρα σχετίζεται με τον σχηματισμό φιλμ νερού σε μέταλλο και σχηματίζεται το πάχος της μεμβράνης νερού. Σε καθαρό αέρα, όταν οι σχετικές φθάνει υγρασία 100%, τα μόρια του νερού θα συμπυκνωθεί πάνω στη μεταλλική επιφάνεια και να γίνει DRO νερόp? Αφήνει και φιλμ νερού. Ωστόσο, λόγω της προσρόφησης του νερού στην επιφάνεια του μετάλλου και του ακανόνιστου της μεταλλικής επιφάνειας, όταν η σχετική υγρασία είναι σχετικά χαμηλή, μία ορισμένη ποσότητα νερού έχει προσροφηθεί στην επιφάνεια του μετάλλου για να σχηματίσει ένα φιλμ νερού. 



=>b. Το οξυγόνο+Η κύρια διαδικασία διάβρωσης σε ουδέτερο μέσο είναι η αποπόλωση οξυγόνου. Στον τύπο αντίδρασης O2 (περιοχή καθόδου)+-O2-2H2O>4Ε-

40Η
, οξυγόνο είναι το κύριο αποδέκτη ηλεκτρονίων στην κάθοδο. Επομένως, χωρίς οξυγόνο, η διάβρωση μετάλλων δεν θα συμβεί. Ορισμένα δεδομένα δείχνουν ότι στο αποξειδωμένο θαλασσινό νερό, το σιδερένιο νύχι δεν θα χάσει τη λάμψη του μετά από μούσκεμα για δεκαετίες. Υπάρχει μια πολύ οξυγόνο στην ατμόσφαιρα, και η ταινία του νερού προσροφάται επί της μεταλλικής επιφανείας είναι πολύ λεπτό, πράγμα που το καθιστά εύκολο για το οξυγόνο να διαλυθεί και διάχυτη στην περιοχή καθόδου της μεταλλικής επιφάνειας. Το οξυγόνο παίζει σημαντικό ρόλο στη διάβρωση μετάλλων.


 

g. Θερμοκρασία

Ο ρυθμός γενικής χημικής αντίδρασης αυξάνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας. Στην ατμοσφαιρική διάβρωση μετάλλων, όταν η σχετική υγρασία είναι πάνω από την κρίσιμη κατάσταση, ο ρυθμός αντίδρασης αυξάνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας. Παρόμοια με τη γενική χημική αντίδραση, ο ρυθμός διάβρωσης διπλασιάζεται όταν η θερμοκρασία αυξάνεται κατά 10 ℃.


 

D. Οι ατμοσφαιρικοί ρύπουςin προσθήκη στους ατμούς αέρα και νερού, η ατμόσφαιρα περιέχει επίσης μια ποικιλία ακαθαρσιών ρύπανσης. Οι ακαθαρσίες του αερίου περιλαμβάνουν SO2, οξείδια του αζώτου, CO2, HCl, κλπ Η ατμόσφαιρα ωκεανός περιέχει αλμυρό σωματίδια. Σε βιομηχανικές περιοχές, η ποσότητα στερεάς σκόνης που πέφτει ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο ανά μήνα ανέρχεται σε δεκάδες τόνους. Αυτές οι σκόνες περιλαμβάνουν διαβρωτικούς και μη θρεπτικούς τύπους. Αν και μη διαβρωτικό σκόνης μπορεί όχι άμεσα διαβρώσουν το μέταλλο, μπορεί να προωθήσει διάβρωσης μετάλλου έμμεσα. \\ Ιδιότητεςn


2.Metal


 a. Οι τύποι μετάλλων
Diferent τύποι μετάλλων έχουν διαφορετικές τάσεις διάβρωσης. Τα πιο ακριβά μέταλλα είναι ανθεκτικά στη διάβρωση λόγω της θερμοδυναμικής τους σταθερότητας. Δεν υπάρχουν πολλά τέτοια μέταλλα ως χρυσό, ασήμι, πλατίνα, ιριδίου κλπ. Υπάρχουν στη φύση στην κατάσταση των στοιχείων και δεν επιδεινώνονται λόγω της επιρροής των ατμοσφαιρικών περιβαλλοντικών παραγόντων. Αργίλιο, χρώμιο, τιτάνιο και άλλα μέταλλα σε φυσικές συνθήκες, λόγω του ρόλου του ατμοσφαιρικού οξυγόνου, η επιφάνεια μπορεί να σχηματίσει γρήγορα ένα φιλμ και αντοχή στη διάβρωση σταθερό παθητική.


\\ Σημείωση. Παράγοντες χάλυβα 

Η αντίσταση στη διάβρωση του χάλυβα μπορεί να ληφθεί όταν η περιεκτικότητα των ανθεκτικών στη διάβρωση στοιχείων κράματος φθάνει μία ορισμένη τιμή. Εάν η περιεκτικότητα σε χρωμίου διαφόρων ανοξείδωτων χάλυβας υπερβαίνει το 13%, μπορεί να ληφθεί μια σταθερή παθητική μεμβράνη στην επιφάνεια του χάλυβα, η οποία έχει καλή αντοχή στη διάβρωση στην ατμόσφαιρα. Όταν περισσότερο από 2% χαλκό περιέχεται σε χάλυβα χαλκού, ένα προστατευτικό στρώμα σκουριάς μπορεί να σχηματιστεί στην επιφάνεια του χάλυβα χαλκού, το οποίο δείχνει ορισμένες αντίσταση στη διάβρωση.



-
C. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΛΩΝ \\ ΝΑΙ Η επαφή των ανόμοιων μετάλλων προωθεί τη διάβρωση των ενεργών μετάλλων. Για παράδειγμα, για τα συγκροτήματα χάλυβα χαλύβδου, προωθείται η διάβρωση του χάλυβα. Όταν οι επαφές ψευδαργύρου με χάλυβα, ο χάλυβας προστατεύεται, αλλά η διάβρωση του ψευδαργύρου επιταχύνεται. Αυτή τη στιγμή, ο ψευδάργυρος γίνεται το
Called θυσιαστικό θυσιαστήριο. Όταν ανόμοια μέταλλα επαφή μεταξύ τους, εάν το εμβαδόν επιφανείας του μετάλλου που χρησιμοποιείται ως κάθοδος είναι μεγάλος και ότι του μετάλλου που χρησιμοποιείται ως άνοδος είναι μικρή, η διάβρωση είναι πιο σοβαρή.



D. Μέταλλο επιφανειακή κατάσταση
Η μεταλλική επιφάνεια είναι τραχιά, εύκολο να απορροφήσει την υγρασία και φιλμ μορφή νερού, και εύκολο να συσσωρεύονται σκόνη, έτσι είναι ευκολότερο να διαβρωθεί από το μέταλλο επιφάνεια είναι ομαλή. Μεταλλικά προϊόντα με πολύπλοκο σχήμα, κοίλη, χάσμα, αυλάκι, μικρή τρύπα, ειδικά τυφλή οπή μπορεί να μειώσει σημαντικά την πίεση ατμού του φιλμ νερού, μειώνοντας έτσι την κρίσιμη σχετική υγρασία του σχηματισμού φιλμ νερού, έτσι ώστε να είναι ευκολότερο να προωθήσει την ηλεκτροχημική διάβρωση των μεταλλικών .


 . Οι παράγοντες επεξεργασίας
metal προϊόντα ξεκινούν από τις πρώτες ύλες, μέσω μιας ποικιλίας επεξεργασίας σε προϊόντα. Υπάρχει μια ποικιλία ζεστού και κρύου J επεξεργασίας, συναρμολόγησης και διαχείρισης των διαφόρων διαδικασιών, όπως η επιθεώρηση, ο χειρισμός κ.λπ. Επαφή με όλα τα είδη προσωπικού, επεξεργασίας, χειρισμού μηχανημάτων και συσκευών, αυτοί οι παράγοντες σχετίζονται με τη διάβρωση του μετάλλου προϊόντα. Μερικές φορές οι πρώτες ύλες έχουν υποστεί σοβαρά σκουριασμένες και τα διαβρωμένα μέρη δεν μπορούν να αφαιρεθούν εντελώς κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας, με αποτέλεσμα τη διάβρωση των τελικών προϊόντων. Τα υλικά επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται στην επεξεργασία, αν δεν αφαιρεθούν εντελώς μετά την επεξεργασία, θα προκαλέσουν επίσης τη διάβρωση των μεταλλικών προϊόντων.


-

3.human παράγοντες
due σε κάποια αμέλεια στη διαχείριση, η διάβρωση μπορεί επίσης να προκληθεί. Για παράδειγμα, η βρωμιά αναμειγνύεται στο υγρό εργασίας, τον καθαρό εξοπλισμό χειρισμού, μακρύς περίοδος ενεργοποίησης των σημείων εργασίας, η φτωχή διαχείριση συσκευασίας κατά της σκουριάς των ημι-νυχτερινής αποθήκης και το ακάθαρτο χώρο εργασίας θα έχει αντίκτυπο στη μεταλλική διάβρωση.

\\n \\n \\n

Προηγούμενος: Ιστορία της τεχνο...

Επόμενο: Τι είναι το anodeflex ™?