Η πρόληψη διάβρωσης αγωγών μετριάζει τις καταστροφικές αποτυχίες


Corrosion είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που συμβάλλουν στην διαρροών και ρήξη των αγωγών. Διάβρωση είναι η φυσική διαδικασία wher&\\ Ν101? υλικά κατασκευασμένα από μέταλλο ηλεκτροχημικά αντιδρούν με το περιβάλλον και να επιδεινωθεί.#Χωρίς την κατάλληλη μηχανική και προληπτική συντήρηση, αυτή η επιδείνωση από τη φυσική διαδικασία της διάβρωσης θα οδηγήσει σε μια αυξανόμενη συχνότητα των περιστατικών αγωγού. Τα καλά νέα είναι ότι με την κατάλληλη παρακολούθηση αγωγό και τη συντήρηση, τη διάβρωση είναι απολύτως διαχειρίσιμη. Οι φορείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες τεχνολογίες για τη διασφάλιση της ακεραιότητας αυτών των κρίσιμων πόρων και αποφυγή πρόκλησης ζημίας σε αποτυχίες. 

Two Κατηγορίες διάβρωση σε αγωγούς

Pipeline διάβρωση μπορεί να αναλυθεί σε δύο κύριες κατηγορίες.

εσωτερική διάβρωση, η οποία προκαλεί περίπου 12% OF όλα τα περιστατικά, λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό του αγωγού, ενώ η εξωτερική διάβρωση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα περίπου 8% OF όλα τα περιστατικά αγωγού, εμφανίζεται στο εξωτερικό του σωλήνα.  \\ στρατηγικέςnPipeline προστασία από τη διάβρωση για οι στρατηγικές εξωτερικών και Εσωτερικών CorrosionTwo πρωτογενή μετριασμού που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της εξωτερικής διάβρωσης των αγωγών:

Pipeline επιστρώσεις

Cathodic προστασία

Μόλις οι εν λόγω στρατηγικές μετριασμού σωστά χρησιμοποιούνται, ελέγχονται και συντηρούνται από χάλυβα αγωγών μπορεί να διαρκέσει επ 'αόριστον. Αν και αυτό ακούγεται απλό, επιστρώσεις αγωγών δεν είναι ποτέ τέλεια και είναι οι ίδιοι που υπόκεινται σε φθορά κατά τη διάρκεια της κατασκευής και της υποβάθμισης την πάροδο του χρόνου, ενώ η καθοδική προστασία είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί συνεχή

monitoring

AND εκτεταμένη testing, σε συνδυασμό με την τακτική συντήρηση για να είναι αποτελεσματική.  Internal διάβρωση, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι αποτέλεσμα ρυπαντών φυσικώς απαντώμενα στο προϊόν που μεταφέρεται από τον αγωγό. Οι κοινές ρύποι περιλαμβάνουν οξυγόνο, υδρογόνο, διοξείδιο του άνθρακα, χλωριούχα και νερό. Οι μεταβλητές της φύσης μπορούν να επηρεάσουν τη φύση και την έκταση μιας συγκεκριμένης εσωτερικής αντίδρασης διάβρωσης σε έναν αγωγό:

N

contaminant συγκεντρώσεις

The συνδυασμός των ρύπων μέσα ο αγωγός

Operating πίεση και ταχύτητα

Pipeline γεωμετρία και συγκροτούμενο σημεία

Operating θερμοκρασία

other παράγοντες

Η στρατηγικές πρωτογενούς αγωγού εσωτερικής πρόληψη της διάβρωσης περιλαμβάνουν:

Controlling ή ελαχιστοποιώντας τις προσμείξεις πριν από την μεταφορά τους στον αγωγό

Internal επικαλύψεις αγωγού

Injection αναστολέων διάβρωσης

Increased συχνότητα των εσωτερικών καθαρισμό των αγωγών για να απομακρυνθεί η συσσώρευση μολυντών

\\ εξακρίβωση στοιχείων έλεγχο τόσο την εξωτερική και εσωτερική διάβρωση, τακτική παρακολούθηση και τον έλεγχο των προγραμμάτων σε συνδυασμό με το κατάλληλες στρατηγικές μετριασμού, είναι ένα κρίσιμο μέρος της κάθε

pipeline διαχείριση της ακεραιότητας

Το πρόγραμμα.

Όταν εκτελείται σωστά, η διάβρωση μπορεί να είναι αποτελεσματικά γ ontrolled, εξασφαλίζοντας ότι οι αγωγοί παραμένουν ασφαλείς από τη διάβρωση επ 'αόριστον.

   

Προηγούμενος: Συνθέσεις του MMO/TI ...

Επόμενο: Ποιοι είναι οι τύπ...