Ποιοι είναι οι τύποι διάβρωσης του αγωγού?


cccording στον διαφορετικό μηχανισμό διάβρωσης του αγωγού, η διάβρωση του αγωγού μπορεί να χωριστεί στους ακόλουθους τύπους:

1. Η διάβρωση απορρόφησης οξυγόνου

Petroleum και τα προϊόντα του συχνά περιέχουν νερό και διαλυμένο οξυγόνο. Η διάβρωση του μοριακού οξυγόνου σε νερό διεξάγεται μέσω αντίδρασης κατανάλωσης οξυγόνου στην κάθοδο.

2. Διοξείδιο του θείου Τα υλικά που μεταφέρονται συχνά περιέχουν θείο, η περιεκτικότητα σε θείο στον αγωγό θα συσσωρευτεί περισσότερο και το διοξείδιο του θείου στο συσσωρευμένο νερό στον πυθμένα του αγωγού μπορεί να παράγει αντίδραση κύκλου οξέος αναγέννησης στο Σωλήνας απο ατσάλι. Πρώτα απ 'όλα, η θειική σίδηρο παράγεται με την αντίδραση του διοξειδίου του θείου, του οξυγόνου και του σιδήρου και κατόπιν ο σιδηρού θειικού θειικού υδρολύεται σε οξείδιο και ελεύθερο οξύ. Το ελεύθερο οξύ επιταχύνει τη διάβρωση του σιδήρου για να σχηματίσει νέο σίδερο θειικό άλας. Το σίδερο θειικό άλας υδρολύεται ξανά, το οποίο επιταχύνει τη διάβρωση του πυθμένα αγωγού.

3. Η διάβρωση υδρόθειου

Petroleum συχνά περιέχει μια μεγάλη ποσότητα υδρογόνου. Το ίδιο το αέριο υδρόθεου δεν προκαλεί διάβρωση στον αγωγό. Ωστόσο, όταν πληροί το νερό στον αγωγό για να σχηματίσει ένα διάλυμα, θα ιονίσει ιόντα υδρογόνου και θα διαβρωθεί ο αγωγός. Ταυτόχρονα, το διάλυμα υδρογόνου σουλφιδίου θα οξειδωθεί για να σχηματίσει θειικό οξύ, το οποίο θα επιδεινώσει τη διάβρωση του αγωγού.

4. Διορθωτική διάβρωση διοξειδίου του άνθρακα

atmospheric καθίζηση περιέχει διοξείδιο του άνθρακα. Το διοξείδιο του άνθρακα διαλύεται σε νερό και σχηματίζει καρβονικό οξύ. Η οξύτητα στο καρβονικό οξύ είναι διαβρωτικό για τους αγωγούς. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από χάλυβα, ο χάλυβας είναι ένα κράμα σιδήρου σιδήρου. Τόσο ο σίδηρος όσο και ο άνθρακας μπορούν να διεξάγουν ηλεκτρική ενέργεια και σχηματίζεται ένα γαλβανικό κύτταρο μεταξύ σχετικά ενεργού σιδήρου και σχετικά ασθενούς άνθρακα. Σύμφωνα με αυτή τη δράση, η ταχύτητα αντίδρασης διάβρωσης επιταχύνεται και όλα τα παραπάνω αποτελέσματα διάβρωσης μπορούν να επιταχυνθούν.

5. Τα βακτηριακά διάβρωση

there είναι πολλά είδη βακτηρίων στον αγωγό, τα οποία μπορούν να μεταβολίσουν το αλάτι και να διαβάζουν το σίδηρο στον αγωγό.

Προηγούμενος: Η πρόληψη διάβρωσ...

Επόμενο: Διαφορά μεταξύ κα...